Nieuw: Duroc de Battalé (varkensvlees van hoogstaande kwaliteit)

ingevoerd op 7-8-2008

Met ingang van week 34 hebben we varkensvlees van een zeer exclusieve kwaliteit in ons assortiment: Duroc de Batallé.
 
Het Duroc ras heeft als belangrijkste uiterlijke kenmerken de lange donkere haren en zwart hoeven of zoals de Spanjaarden het verwoorden: “pezuòas negras”
Het grote culinaire geheim van de Duroc de Batallé zit echter onderhuids: een perfecte infiltratie van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. Voor de exclusieve restaurants en  restaurateurs die dit superieure varkensvlees op waarde weten te waarderen hebben wij vooralsnog twee delen in het assortiment opgenomen: de filet (lomo) en het haasje. Beide spieren hebben een uitgebalanceerd en hoog aandeel intramusculair vet. De lomo koppelt een volle smaak aan een aangename beet en is ronduit lekker. Het haasje is botermals en heeft een uitermate verfijnde smaak.
Wij hebben voor de import van dit Spaanse varkensvlees gekozen voor een toonaangevend Spaans familiebedrijf  dat het Duroc ras het respect geeft dat het verdient; “Grup Batallé”. Sinds 1962 kiezen zij resoluut voor het 100% Duroc ras, dus zonder kruisingen. Het bedrijf beheerst de hele keten vanaf het fokken van het Duroc ras tot het uitsnijden en verpakken. Door onze samenwerking met dit Spaanse topbedrijf kunnen wij de kwaliteit garanderen die het Duroc ras verdient!

Indien u dit mooie vlees licht rosé braadt en niet teveel gebruik maakt van kruiden of specerijen komt de verfijnde smaak het beste tot zijn recht.
 
Kijk bij Assortiment om de bedrijfsfilm van Duroc de Batallé te bekijken.