Kwaliteit toont MeesterschapOp het gebied van vleesverwerking en voedselveiligheid gelden veel strikte regels. Deze regelgeving is ook nodig, het garandeert niet alleen de veiligheid van onze producten, maar verhoogt ook de kwaliteit van ons assortiment en de service die wij kunnen bieden. Naast de verplichte certificeringen hanteert Van Olphen als vleesgroothandel zelf ook een intern kwaliteitsbeleid waarin wij beide kwaliteitskenmerken opnieuw waarborgen. We leggen graag in het kort uit wat ons kwaliteitsbeleid inhoud. Certificeringen en regelgeving voor vleesgroothandelIeder voedselverwerkingsbedrijf word door de voedsel- en warenautoriteit scherp in de gaten gehouden. Regelmatig worden ook wij gecontroleerd op alle belangrijke aspecten. De regelgeving op het gebied van voedselverwerking geven helder aan hoe een constante veiligheid van de producten kan worden gewaarborgd. Van Olphen Viande Select doet er dan ook alles aan om deze regelgeving continu na te leven zodat de kwaliteit van onze service optimaal blijft. Intern kwaliteitsbeleid Van Olphen Viande SelectNaast de regelgeving voor voedselveiligheid hanteren wij ook een intern kwaliteitsbeleid. Dit beleid gaat verder waar de voedselveiligheidssystemen ophouden. Het schrijft onder andere voor hoe wij de klant en zijn wensen centraal stellen. We willen steeds bovenop de markt en zijn ontwikkelingen zitten en trachten aan die ontwikkelingen zoveel mogelijk een positieve bijdrage te leveren. Daarnaast staan we als vleesgroothandel voor hoogwaardige producten. We besteden veel aandacht aan het selecteren van rassen, labels en merken en het ontwikkelen van nieuwe, onderscheidende producten in het bijzonder. ISO 22000NEN-EN-ISO 22000 - Voedselveiligheid managementsystemen - Eisen aan een organisatie in de voedselketen. Deze ISO norm, die in september 2005 gepubliceerd is, stelt eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid gericht op alle schakels in de voedselketen. Deze loot aan de ISO-stam voor managementsystemen combineert ’the best of both worlds’: concrete voedselveiligheidcondities, gebaseerd op de basishygiënevoorwaarden en de HACCP-standaard van de Codex Alimentarius, en een effectief management van de beheersmaatregelen op basis van de kwaliteitsmanagementstandaard ISO 9001. De norm is ketengericht en van toepassing op bedrijven in de agrofoodsector, variërend van primaire productie tot retail, en de toeleverende bedrijven zoals de verpakkings- en de reinigingsmiddelenindustrie.ISO 22000 biedt daarmee een antwoord op de internationale vraag naar een certificeerbare standaard die pre-requisites, HACCP, en managementelementen combineert tot een efficiënte managementsysteemnorm voor voedselveiligheid. ISO 22000 is een eisenstellende norm en kan ook worden gebruikt als basis voor een HACCP-certificaat. |
Contact |
Deel deze pagina |
Contact
| Laat een bericht achter | Zoeken | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|