Duurzaam varkensvlees en vleeswaren uit Oirschot van het Duroc-ras!
Kenmerken:
- Beter leven zonder stress door ruimere stallen en speeltjes in de stal
- Dier krijgt meer tijd om op te groeien
- Zoveel mogelijk gevoederd met gewassen van eigen land en uit eigen streek
- Geen preventief antibiotica gebruik.
- Biggen worden niet gecastreerd
- Bedrijf gebruikt reststromen voor de productie van biogas en elektriciteit.
- Interessante prijsstelling.
Als gevolg hiervan heeft het vlees van dit varken meer smaak en laat het veel minder vocht los. Het bakt daardoor veel mooier bruin en blijft sappig.
WINNAAR “BESTE VARKEN VAN NEDERLAND”
Deze wedstrijd werd georganiseerd door duurzaamheidsorganisaties “Foodlog”en “Urgenda”. De jury bestond uit: culinair journalist Jeroen Thijssen (Trouw), Robert Jeurissen (Restaurant Coco Pazzo in houten) en Johan van Uden van slagerij Chateau Briand in heemstede (verkozen tot beste slagerijwinkel van Nederland).
Het oordeel van de jury was unaniem: “Als je vlees van de Heyde Hoeve in je mond steekt proef je het meteen. Sappig, goeie bite, goeie smaak.”
Aan deze wedstrijd namen 15 andere duurzame vakenshouderijen deel waaronder Livar.
http://www.foodlog.nl/artikel/beste-varken-van-nederland-de-heyde-hoeve/